Bijbels Diner

Een bijbels diner is geen pascha-seder... 

...maar een onderdompeling in het leven van de eerste eeuw. Dinergasten dineren zoals Jezus en zijn discipelen hebben gegeten. Maar het is meer dan een maaltijd - De meeslepende en vaak humoristische presentatie brengt vergeten gewoonten aan het licht. Deze zijn juist een krachtige toevoeging tot begrip van de Bijbel, het Evangelie en Christelijke liefde. Deze worden onthuld door de aangrijpende gebeurtenissen van het Laatste Avondmaal.

Dingen die je zult meemaken...
• Gerechten die Jezus en zijn discipelen aten tijdens een feest
• Oude gebruiken, groeten en gebaren
• Gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens het Laatste Avondmaal en wat ze vandaag voor ons betekenen
• Een verbazingwekkend nieuw begrip van het Heilig Avondmaal

Dit is een beleving die jong en oud zal verrijken in geloof en kennis van het Laatste Avondmaal zoals Jezus dat vierde met zijn discipelen. Wij hebben hiervoor een programma voor zowel jong als oud. Je gaat hiermee echt de diepte in, leert de betekenissen rondom het Laatste Avondmaal en prikkelt je zintuigen door het eten te proeven wat Jezus at met Zijn discipelen.

Nooit heeft de viering van het Laatste Avondmaal meer hetzelfde gevoel, maar vanaf nu zal het worden verrijkt en verdiept!

  • Leuk om met de gemeente te beleven
  • Unieke beleving inclusief feestelijke maaltijd
  • Geschikt voor grote groepen (minimaal 20 gasten)
  • Het Bijbels Diner wordt aangeboden op locatie

Gasten

Er is geen maximaal aantal personen aan verbonden, maar het minimum aantal deelnemers ligt op 20 personen.

Het Bijbels Diner kan op veel verschillende manieren worden opgebouwd. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, iedere situatie is weer anders en vraagt daarom vaak om maatwerk. Alle details kunnen we in overleg uitwerken en passend maken aan jouw wensen of ideeen.

Een “volledige beleving” duurt ongeveer 2 uren (dit is inclusief een korte pauze) maar de lengte kan makkelijk worden aangepast om jouw wensen tegemoet te komen, daar zijn vanuit onze kant geen regels voor.

SUGGESTIE: Het Bijbels Diner is een geweldig middel voor Evangelisatie!

Maaltijd

Voor een volledige beleving van het laatste avondmaal kun je ervoor kiezen om een maaltijd te serveren voor al jouw gasten. Een beetje afhankelijk van het aantal gasten dat je verwacht, kunnen wij zorgen voor alles wat hiervoor nodig is. Mocht je veel gasten verwachten, vragen wij hulp om samen met ons het diner te verzorgen. Natuurlijk zullen wij hiervoor alles aanleveren wat je nodig hebt.

Dit Bijbels Diner met maaltijd zal al uw zintuigen prikkelen en daarmee een complete ervaring teweeg brengen. Samen met ons en de hulp van een paar vrijwilligers zult u een prachtige interactieve avond beleven!

Een Bijbels Diner zonder maaltijd is natuurlijk ook mogelijk. Hierbij presenteren wij vanaf een podium, zonder dat er een maaltijd geserveerd wordt voor het publiek. Houd er rekening mee dat de bijeenkomst hierdoor minder interactief wordt.

Kosten

Het is ons verlangen om dit voor iedereen beschikbaar te stellen, en dat het voor gasten en kerken geen financiële last is. Wij vragen daarom alleen een vergoeding voor onze onkosten.

Daarnaast bieden wij onze presentatie aan op basis van donaties. Met deze donaties hopen wij dit programma verder te kunnen ontwikkelen.

Wij bieden maatwerk en daarom plannen wij graag een moment waarop we alle details en mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Onze hoop en verwachting is dat deze avond een zegen zal zijn tot eer en glorie van God en tot een verdieping van uw geloof en begrip van de Bijbel.